Arjaan de Feyter | Moody Belgium Offices


in Commercial, Interiors, International

As a design house, developing a concept for a client is made much easier when they use your own headquarters as their inspiration. Arjaan De Feyter was engaged to create the Antwerp legal offices of Dutch law firm Deknudt Nelis in a simliar aesthetic to his own studio nearby.

The offices are located in the new mixed-use blocks called The Cubes, occupying the site of a historic malt distillery. De Feyter was tasked to redevelop the distillieries old silo into minimalist living spaces and has taken this same look and feel of warm hued timber cabinets and brass fittings into the Deknudt Nelis offices.

The clients were looking for a space that was honest, authentic and evoked a sense of warmth. De Feyter tread the line carefully to create a welcoming yet professional environment through clever use of materials and finishes.

The newly partitioned spaces for meeting rooms and private offices were separated from communal areas with large glass and black steel panels. Whitewashed walls treated with a lime and mineral coating add a softness to the steel; as do the touches of walnut throughout the offices, in the desks and shelving. The conference room is a favourite space, the walnut conference table complimented with a large gold pendant light hanging above.

The standout feature of the design has to be the deep green marble seen in the kitchen and conference room. Huge slabs of the marble form the base of the kitchen bench and splash back against the dark. almost black timber cabinetry. Even the display cabinet in the conference room is backed from floor to ceiling with the emerald stone. Using such a raw, hard material in this deep jeweled tone adds an element of sophistication to the palette and a pop of colour in an otherwise minimal, sleek space.

The clients were looking for a space that was honest, authentic and evoked a sense of warmth together with professionalism.

De Feyter tread the line carefully between a welcoming environment and one of decisiveness through clever use of materials and finishes. The newly partitioned spaces for meeting rooms and private offices were separated from communal areas with large glass and black steel panels. Whitewashed walls treated with a lime and mineral coating adds a softness while the walnut desks throughout and conference table, together with the large brass pendant in the confeernce room add a softness to the spaces.

The standout feature of the design has to be the deep green marble seen in the kitchen and conference room. Huge slabs of the marble form the base of the kitchen bench and splash back against the dark. almost black timber cabinetry. Even the display cabinet in the conference room is backed from floor to ceiling with the emerald stone. Using such a raw, hard material in this deep jeweled tone adds an element of sophistication to the palette and a pop of colour in an otherwise minimal, sleek space.

GET THE LOOK


Shell Lounge Chair
529 Rio Coffee Table
Snoopy Table Lamp
523 Tabouret Meribel Stool
194 Low Tables
Aim Pendant
905 15 Chair
525 Table En Forme Libre

Concept & Interior Design:  Arjaan De Feyter Interior Architects
Architects:  Bogdan & Van Broeck
Photography: Piet-Albert Goethals

Leave a reply


sign up by Dec 15 to receive 10% off on any quick ship items