Curatorial House | Arent & Pyke


in Architecture, Interiors

Curatorial House | Arent & Pyke

June 6th, 2018


Words by Eloise Poole

Curatorial House | Arent & Pyke

June 6th, 2018


Words by Jenn Hiller

Gjoevik House | Norm Architects
Gjoevik House | Norm Architects

Sydney design studio Arent & Pyke have brought an element of glamorous minimalism to Curatorial House, on Sydney’s North Shore. Built in the early 20th Century, the P&O style home's exterior is characterised by curved, white washed facades reminiscent of the luxury cruise liners the style is named after. The interior design studio have worked carefully with architect Luke Moloney to infuse a 1930's elegance into the otherwise minimal home. The spaces are mainly monochromatic with rich heritage touches of chrome, deep hued fabrics and dark/black timber dotted throughout.

Key structural changes were made to ensure the 1980's extension of the home could be seamlessly combined with the original structure. The kitchen, once set at the back of the ground floor with little to no natural light was moved to the middle of the ground floor to provide a true central gathering place for the family. With the stunning marble kitchen island and bespoke cabinet hiding the pantry and working spaces from view, the kitchen is an effortless and functional space. The living room just off the kitchen was enhanced with a bespoke fireplace, a balcony and large new windows for the interior to engage with the extensive gardens outside.

Each element, from the fixtures to bespoke cabinetry and furnishing has been carefully considered to celebrate the original architecture and character of the home, and the result is truly beautiful.

Gjoevik House | Norm Architects

Sydney design studio Arent & Pyke have brought an element of glamorous minimalism to Curatorial House, on Sydney’s North Shore. Built in the early 20th Century, the P&O style home's exterior is characterised by curved, white washed facades reminiscent of the luxury cruise liners the style is named after. The interior design studio have worked carefully with architect Luke Moloney to infuse a 1930's elegance into the otherwise minimal home. The spaces are mainly monochromatic with rich heritage touches of chrome, deep hued fabrics and dark/black timber dotted throughout.

Key structural changes were made to ensure the 1980's extension of the home could be seamlessly combined with the original structure. The kitchen, once set at the back of the ground floor with little to no natural light was moved to the middle of the ground floor to provide a true central gathering place for the family. With the stunning marble kitchen island and bespoke cabinet hiding the pantry and working spaces from view, the kitchen is an effortless and functional space. The living room just off the kitchen was enhanced with a bespoke fireplace, a balcony and large new windows for the interior to engage with the extensive gardens outside.

Each element, from the fixtures to bespoke cabinetry and furnishing has been carefully considered to celebrate the original architecture and character of the home, and the result is truly beautiful.

get the look


Euvira Lounge Chair
Fritz Side Tables
Roattino Floor lamp
Ionis Dining Chair
Ziggy Dining Table
Selent Pendant
Troll Vase
Saffo Cuoio Writing Desk

Interiors: Arent & Pyke
Photography: Felix Forest

Leave a reply


sign up to recieve 10% off your first order