Milos House | Milos, Greece


in Architecture, International

Milos House | Milos, Greece

June 16th, 2018


Words by Eloise Poole

Milos House | Milos, Greece

June 14th, 2018


Words by Eloise Poole

There truly are few places in the world quite as picture perfect as the Greek Island of Milos. For one London family, this whitewashed paradise is their second home. Their 19th century stone holiday home sits unassumingly on the cliff's edge in Plaka, the main town on the island.

This dream vacation home has been lovingly restored from it's 200 years of wear and tear into a soft and ambient space from local design outfit K-Studio. The design house painstakingly paid tribute to the house built in 1813, wanting to preserve many of the original elements. The incredibly thick stone walls were untouched and more recent structural changes were removed to bring the interior back to its original design. Any changes that were made to the home were done using traditional techniques and locally sourced materials and craftsman to ensure all possible authenticity was preserved.

The interiors are truly a retreat from the hot summer outside with slate and timber flooring and unpainted walls giving the whole house all natural cooling. The spaces have been opened up as much as the cave like structure will allow, intended to give the family useful, communal spaces where they can relax into their home away from home.

There truly are few places in the world quite as picture perfect as the Greek Island of Milos. For one London family, this whitewashed paradise is their second home, with their 19th century stone holiday home sitting unassumingly on the cliff's edge in Plaka, the main town in the island.

This dream vacation home has been lovingly restored from it's 200 years of wear and tear into a soft and ambient space from local design outfit K-Studio. The design house painstakingly paid tribute to the house built in 1813, wanting to preserve many of the original elements. The incredibly thick stone walls were untouched and more recent structural changes were removed to bring the interior back to its original design. Any changes that were made to the home were done using traditional techniques and locally sourced materials and craftsman to ensure all possible authenticity was preserved.

The interiors are truly a retreat from the hot summer outside with slate and timber flooring and unpainted walls giving the whole house all natural cooling. The spaces have been opened up as much as the cave like structure will allow, intended to give the family useful, communal spaces where they can relax into their home away from home.



1 comment


  • Dissa

    Beautiful. Well played with lights & shades

Leave a reply


sign up to recieve 10% off your first order